Sałatka z awokado
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 52)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 2 awokado
- pół posiekanej cebuli
- ćwierć filiżanki octu z czerwonego wina
- szczypta soli
- 200 g fasolki szparagowej
- 100 g rukoli
- pół pęczka bazylii
- 80 g prażonych rozdrobnionych migdałów
- 2 limetki
- 3 łyżki oliwy
- 200 g koziego sera
- pieprz
- pół pokrojonego ogórka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Awokado przekroić, usunąć pestkę, podzielić miąższ na trzy części i ułożyć na talerzu. Fasolkę gotować przez 2 i pół minuty we wrzątku, a następnie przełożyć do miski z lodowatą wodą. Odcedzić, osuszyć i wymieszać z rukolą i cebulą. Dodać bazylię i migdały. Przyprawić octem, sokiem z jednej limetki, dwiema łyżkami oliwy, solą i pieprzem. Podzielić na cztery części, przełożyć na awokado i posypać serem. Polać resztą soku z limetki i oliwą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W