Ryba Papuzia marynowana w Goda Masala i mleku kokosowym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: Po-smak świata z Gosią Molską
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- ryba papuzia (ew. dorsz, rekin, mahi-mahi) ok. 180 - 200g
- Goda Masala 2 łyżeczki
- ananas świeży 100 g
- mleko kokosowe 100 ml
- młode listki bazylii
- chili
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rybę należy wyfiletować i pokroić w cienkie plasterki jak do „sashimi”. Podobnie ananasa i przełożyć nim rybę. Każdy plasterek ryby marynujemy w Goda Masala, układamy w naczyniu do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 160 stopni C na około 12 minut. Po 2 minutach wlewamy mleko kokosowe. Dekorujemy listkami bazylii i plasterkami chili.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W