Relisz z czerwonej cebuli

Relisz z czerwonej cebuli
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.95)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 3 duże czerwone cebule
  • obrane i posiekane
  • 1 szklanka czerwonego octu winnego
  • 1 szklanka cukru
  • ½ łyżeczki mielonych goździków

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Umieść wszystkie składniki w rondlu i ogrzewaj na wolnym ogniu aż większość cieczy odparuje, a cebula zmięknie i spęcznieje. Przechowuj w szczelnym słoiku. Ta uniwersalna przyprawa doskonale pasuje do pieczonej szynki i szeregu innych dań. Szynka dobrze smakuje ze słodką przyprawą, która wyzwala bogaty smak wędzonki. Może to być: melasa z rumem, oczywiście Chardonnay z miodem, także syrop klonowy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA