Relisz z czerwonej cebuli
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.95)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 3 duże czerwone cebule
- obrane i posiekane
- 1 szklanka czerwonego octu winnego
- 1 szklanka cukru
- ½ łyżeczki mielonych goździków
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Umieść wszystkie składniki w rondlu i ogrzewaj na wolnym ogniu aż większość cieczy odparuje, a cebula zmięknie i spęcznieje. Przechowuj w szczelnym słoiku. Ta uniwersalna przyprawa doskonale pasuje do pieczonej szynki i szeregu innych dań. Szynka dobrze smakuje ze słodką przyprawą, która wyzwala bogaty smak wędzonki. Może to być: melasa z rumem, oczywiście Chardonnay z miodem, także syrop klonowy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W