Ragout z makaronem

Ragout z makaronem
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 39)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso natrzeć czosnkiem, kminem, anchois, solą i pieprzem. Odstawić na godzinę, a następnie obsmażyć. Czosnek podsmażyć na złoty kolor. Dodać pokrojoną cebulę, marchewkę, seler i fenkuł. Smażyć przez 4 minuty. Dołożyć rozmaryn i tymianek. Podsmażać przez kolejne 2 minuty. Wlać białe wino i gotować, aż odparuje do połowy. Do sosu włożyć zrumienione gicze i wlać bulion. Gotować na małym ogniu przez 2 i pół godziny, aż mięso będzie miękkie. Wyjąć gicze z sosu i oddzielić mięso od kości. Przełożyć je z powrotem, dodać makaron i szpinak. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Przed podaniem posypać parmezanem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA