Quiche lorraine
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- gotowe ciasto do tarty
- 6 plastrów boczku w kawałeczkach wielkości spinacza
- 2 jajka + 2 żółtka
- 1,5 miarki gęstej śmietany
- sól i pieprz
- szczypta gałki muszkatołowej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 175°C. Usmażyć boczek do miękkości. Osuszyć na papierowym ręczniku. Rozłożyć na cieście. Rozbełtać jajka widelcem i wlać do nich śmietanę. Posolić, popieprzyć i posypać gałką muszkatołową. Przecedzić do ciasta i piec, aż stężeje, ok. 30 min. Podawać na gorąco.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W