Puree z zielonego groszku z miętą i kolendrą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.26)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 450 g mrożonego zielonego groszku
- ½ szklanki świeżych listków mięty
- ½ szklanki świeżych listków kolendry
- około 2 łyżek posiekanej papryczki jalapeño (lub więcej zależnie od upodobań)
- ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oliwy dobrej jakości
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotować 3 szklanki osolonej wody. Wrzucić groszek i doprowadzić do wrzenia. Powinno to potrwać 3-4 minuty. Gotować przez 1 ½ minuty. Osączyć na sicie, zachowując kilka łyżek wywaru z gotowania.
Natychmiast przełożyć groszek do malaksera i dodać pozostałe składniki oraz około 2 łyżek wywaru, jeśli mieszanina jest za gęsta. Zmiksować na gładkie puree. Podawać natychmiast lub przed podaniem podgrzać.
Natychmiast przełożyć groszek do malaksera i dodać pozostałe składniki oraz około 2 łyżek wywaru, jeśli mieszanina jest za gęsta. Zmiksować na gładkie puree. Podawać natychmiast lub przed podaniem podgrzać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia francuska
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W