Purée z dyni pod grillowanym serem gruyère
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
Składniki:
- 1 kg dyni
- duży kawałek masła
- 1 łyżka stołowa drobno posiekanych szalotek
- 4 łyżki wody
- sól i pieprz
- starta gałka muszkatołowa
- 75 g sera gruyère
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Dynię pokrój w kostkę. W rondlu roztop duży kawałek masła. Dorzuć kawałki dyni, drobno posiekane szalotki, wlej wodę. Duś na małym ogniu przez 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając, aż zmięknie. Odcedź na durszlaku. Zachowaj płyn. Kawałki dyni przesyp do rondla i rozgnieć na purée. Ponownie odcedź. Aby płyn nabrał intensywne
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W