Purée z dyni pod grillowanym serem gruyère

Purée z dyni pod grillowanym serem gruyère
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

  • 1 kg dyni
  • duży kawałek masła
  • 1 łyżka stołowa drobno posiekanych szalotek
  • 4 łyżki wody
  • sól i pieprz
  • starta gałka muszkatołowa
  • 75 g sera gruyère

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Dynię pokrój w kostkę. W rondlu roztop duży kawałek masła. Dorzuć kawałki dyni, drobno posiekane szalotki, wlej wodę. Duś na małym ogniu przez 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając, aż zmięknie. Odcedź na durszlaku. Zachowaj płyn. Kawałki dyni przesyp do rondla i rozgnieć na purée. Ponownie odcedź. Aby płyn nabrał intensywne

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA