Pudding chlebowy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.32)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 3 szklanki mleka
- 3 jajka
- ¾ szklanki brązowego cukru
- 1 łyżeczka mielonego kardamonu
- ½ łyżeczki mielonego cynamonu
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego
- 1 bochenek czerstwawego chleba
- pokrojony w kostkę i podpieczony
- 1 szklanka rodzynek
- 2 łyżki grubego cukru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wymieszaj mleko, jajka, brązowy cukier, przyprawy i ekstrakt waniliowy. Dodaj podpieczony chleb i rodzynki. Przelej do naczynia do zapiekania i posyp z wierzchu grubym cukrem. Wstaw do piekarnika i piecz przez 30-45 minut, aż jajka się zetną, a wierzch będzie złoto-brązowy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia Ameryki Północnej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W