Pudding chlebowy

Pudding chlebowy
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.32)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wymieszaj mleko, jajka, brązowy cukier, przyprawy i ekstrakt waniliowy. Dodaj podpieczony chleb i rodzynki. Przelej do naczynia do zapiekania i posyp z wierzchu grubym cukrem. Wstaw do piekarnika i piecz przez 30-45 minut, aż jajka się zetną, a wierzch będzie złoto-brązowy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA