Pakory Harjinder

Pakory Harjinder
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Si King

Seria kulinarna:
Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • 350 g ugotowanych
  • pokrojonych w plastry ziemniaków
  • 450 g mąki z ciecierzycy
  • 5 cm kłącza imbiru (startego)
  • pęczek dymki (pokroić)
  • 3 cebule
  • pokrojone w cienkie krążki
  • 2 zielone chili
  • posiekane (można przed krojenem usunąć pestki—pakory będą mniej ostre)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ugotować ziemniaki w mundurkach, obrać, pokroić w grube plastry lub w kostkę. W misce wymieszać mąkę ciecierzycową i przyprawy, dodać pozostałe składniki i wlać tyle wody, żeby powstało dość rzadkie ciasto naleśnikowe. Włożyć ziemniaki. Smażyć na średnio rozgrzanym oleju, spuszczając po łyżce ciasta. Smazyć 7-8 minut, delikatnie przewracając od czasu do czasu. Wyjmować łyżką cedzakową, osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z czatnejem miętowym (patrz: osobny przepis).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA