Pakory Harjinder
Oceń przepis:
Przygotował:
Si King
- Seria kulinarna:
- Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 350 g ugotowanych
- pokrojonych w plastry ziemniaków
- 450 g mąki z ciecierzycy
- 5 cm kłącza imbiru (startego)
- pęczek dymki (pokroić)
- 3 cebule
- pokrojone w cienkie krążki
- 2 zielone chili
- posiekane (można przed krojenem usunąć pestki—pakory będą mniej ostre)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotować ziemniaki w mundurkach, obrać, pokroić w grube plastry lub w kostkę. W misce wymieszać mąkę ciecierzycową i przyprawy, dodać pozostałe składniki i wlać tyle wody, żeby powstało dość rzadkie ciasto naleśnikowe. Włożyć ziemniaki. Smażyć na średnio rozgrzanym oleju, spuszczając po łyżce ciasta. Smazyć 7-8 minut, delikatnie przewracając od czasu do czasu. Wyjmować łyżką cedzakową, osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z czatnejem miętowym (patrz: osobny przepis).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W