Marchewkowo-imbirowa zupa wegetariańska

Marchewkowo-imbirowa zupa wegetariańska
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.125)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Duży garnek ustawić na średnim ogniu, wlać oliwę. Dodać cebule, smażyć je aż będą złoto-brązowe i miękkie. Dodać marchewki, mleko kokosowe, ryż, soczewicę i sok pomarańczowy. Gotować na wolnym ogniu do czasu aż ryż i soczewica zmiękną. Dodać imbir i sól. Zmiksować wszystko przy pomocy blendera ręcznego lub robota kuchennego. Można również pominąć ten etap. Przybrać gałązką kolendry.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA