Marchewkowo-imbirowa zupa wegetariańska
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.125)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Zupy
Składniki:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 4 cebule
- obrane i posiekane
- 6 marchewek obranych i posiekanych
- 1 puszka mleka kokosowego (400 ml)
- 1/2 szklanka ryżu białego długoziarnistego
- 1/2 szklanki czerwonej soczewicy
- 2 szklanki soku pomarańczowego
- 1 łyżka tartego mrożonego imbiru
- sól morska do smaku
- świeża kolendra do przybrania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Duży garnek ustawić na średnim ogniu, wlać oliwę. Dodać cebule, smażyć je aż będą złoto-brązowe i miękkie. Dodać marchewki, mleko kokosowe, ryż, soczewicę i sok pomarańczowy. Gotować na wolnym ogniu do czasu aż ryż i soczewica zmiękną. Dodać imbir i sól. Zmiksować wszystko przy pomocy blendera ręcznego lub robota kuchennego. Można również pominąć ten etap. Przybrać gałązką kolendry.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W