lody waniliowe z polewą czekoladową
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc. 24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery, Lody
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
-
1 litr dobrych lodów waniliowych
- około ½ szklanki Nutelli
- 8 małych ciasteczek (połamane na kawałki)
- 2 łyżki pistacji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Lody przestawić z zamrażarki do lodówki na 1 godzinę przed podaniem. Tuż przed podaniem wstawić Nutellę do mikrofalówki i podgrzewać około 1 ½ minuty, aż stanie się płynna. Nałożyć po ćwierć szklanki lodów do miseczek. Posypać połamanymi ciasteczkami, wlać po 2 łyżki Nutelli. Przykryć taką samą porcją lodów i posypać pistacjami. Podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W