Lody jogurtowe
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 14)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka
Składniki:
- 500 ml jogurtu naturalnego
- 100 ml syropu z agawy
- ziarenka z ½ laski wanilii
- ½ łyżeczki cynamonu
- 2 łyżeczki zapachu waniliowego
- kardamon
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Odcedź serwatkę z jogurtu. Wymieszaj wszystkie składniki. Przelej do maszynki do lodów. Kręć, aż masa stanie się bardziej zwarta. Po wstawieniu jabłek do piekarnika, wstaw lody jogurtowe do zamrażalnika.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W