Tort księżniczki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Apetyt na Skandynawię (odc. 1)
- Rodzaj dania:
- Torty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- okrągły biszkopt
- 500 ml śmietanki 36%
- 200 ml kremu waniliowego
- 100 ml dżemu malinowego
- 200 ml świeżych malin
- 1 płat zielonego marcepanu
- cukier puder, do oprószenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Biszkopt przekroić na trzy blaty. Śmietankę ubić na sztywno. Dolny blat biszkopta posmarować kremem i niewielką ilością bitej śmietany. Przykryć drugim blatem, posmarować dżemem, ułożyć część malin. Zakryć trzecim blatem, wyłożyć resztę bitej śmietany.
Za pomocą szpatułki uformować ze śmietany kształt kopuły, posmarować boki tortu. W śmietanę powciskać resztę malin, wyrównać szpatułką. Nałożyć marcepan, delikatnie zawinąć po bokach, wyrównać, tak, by nie zostały fałdy, ściąć nadmiar marcepanu. Oprószyć cukrem pudrem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W