Liście szpinaku z hinduskim serem paneer

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 55 g masła
- 1 łyżka całych nasion kuminu
- 1 obrana i posiekana cebula
- 4 rozgniecione ząbki czosnku
- 900 g umytych liści świeżego szpinaku
- sól
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 1 gomółka sera paneer
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Roztop masło, dorzuć nasiona kuminu. Smaż przez 1-2 minut, dodaj cebulę i czosnek, zeszklij na tłuszczu. Dorzuć szpinak, dopraw solą i mieszaj, aż liście zmiękną.
Rozgrzej olej na silnym ogniu, wrzuć ser. Smaż po jednej stronie, aż będzie złocisty, czyli przez 2-3 minut. Przewróć i przysmaż tak samo z drugiej. Dorzuć do szpinaku, mieszaj, aż ser rozpadnie się na kawałki wielkości kęsa.
Rozgrzej olej na silnym ogniu, wrzuć ser. Smaż po jednej stronie, aż będzie złocisty, czyli przez 2-3 minut. Przewróć i przysmaż tak samo z drugiej. Dorzuć do szpinaku, mieszaj, aż ser rozpadnie się na kawałki wielkości kęsa.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W