Kurczak tandoori

Kurczak tandoori
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Si King

Seria kulinarna:
Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Przygotowanie:

Składniki:
4 piersi kurczaka

Marynata:
1 łyżka gotowej pasty tandoori
2,5 cm kłącza imbiru
1 średnia cebula
1 ½ łyżeczki soli
1 ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu i mielonych nasion kolendry
1 łyżeczka papryki
¼ łyzeczki mieszanki garam masala
sok z połówki cytryny

Przepis na kurczaka:
Opłukać i osączyć piersi kurczaka, porobić w mięsie małe nacięcia. Zmiksować składniki marynaty.
Włożyć kurczaka do marynaty, marynować w lodówce przez noc. Włożyć do slow cookera i gotować w wysokiej temperaturze przez 3 godziny. Z kurczaka tandoori słynie kuchnia indyjska.

Przepis opracowany na podstawie programu „Kudłacze na motorach—nie ma jak u mamy”

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA