Kurczak tandoori
Oceń przepis:
Przygotował:
Si King
- Seria kulinarna:
- Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Przygotowanie:
Składniki:4 piersi kurczaka
Marynata:
1 łyżka gotowej pasty tandoori
2,5 cm kłącza imbiru
1 średnia cebula
1 ½ łyżeczki soli
1 ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu i mielonych nasion kolendry
1 łyżeczka papryki
¼ łyzeczki mieszanki garam masala
sok z połówki cytryny
Przepis na kurczaka:
Opłukać i osączyć piersi kurczaka, porobić w mięsie małe nacięcia. Zmiksować składniki marynaty.
Włożyć kurczaka do marynaty, marynować w lodówce przez noc. Włożyć do slow cookera i gotować w wysokiej temperaturze przez 3 godziny. Z kurczaka tandoori słynie kuchnia indyjska.
Przepis opracowany na podstawie programu „Kudłacze na motorach—nie ma jak u mamy”
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W