Krewetki w maśle
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1 kg krewetek piaskowych
- 1 opakowania masła solonego
- pieprz biały
- kwiat muszkatołowy
- gałka muszkatołowa
- pieprz kajeński
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Roztopić 1½ opakowania masła, nie można go za mocno rozgrzać, dodać krewetki. Dodać po szczypcie przypraw, delikatnie wymieszać, aż wszystkie krewetki dokładnie pokryją się masłem. Gotować 20 minut. Wylać krewetki na blachę, żeby wystygły. Nałożyć do pojemników. Pozostałą część masła ogrzać tak, żeby zmiękło i nałożyć łyżeczką cienką warstwę masła na wierzch krewetek, by je zabezpieczyć. Wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin. Podawać z ciemnym pieczywem i cząstką cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W