Kotlet wieprzowy z brzoskwinią

Kotlet wieprzowy z brzoskwinią
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • kotlet wieprzowy
  • 100 ml mleka
  • jajko
  • ćwierć filiżanki mąki
  • 150 g bułki tartej
  • sól i pieprz
  • brzoskwinia
  • masło
  • kawałek cytryny
  • 2 łyżki szczypiorku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso oczyszczamy. Jajko mieszamy z mlekiem. Panierujemy kotlet w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na oliwie przez 4 minuty z każdej strony. Drylujemy brzoskwinię, dokładamy ją na patelnię i podsmażamy przez 2 minuty. Dodajemy kawałek masła. Polewamy wszystko sokiem z cytryny i posypujemy szczypiorkiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA