Kotlet wieprzowy z brzoskwinią
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- kotlet wieprzowy
- 100 ml mleka
- jajko
- ćwierć filiżanki mąki
- 150 g bułki tartej
- sól i pieprz
- brzoskwinia
- masło
- kawałek cytryny
- 2 łyżki szczypiorku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso oczyszczamy. Jajko mieszamy z mlekiem. Panierujemy kotlet w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na oliwie przez 4 minuty z każdej strony. Drylujemy brzoskwinię, dokładamy ją na patelnię i podsmażamy przez 2 minuty. Dodajemy kawałek masła. Polewamy wszystko sokiem z cytryny i posypujemy szczypiorkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W