Koktajl z krewetek
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 46)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
Składniki:
- 12 dużych oczyszczonych ugotowanych krewetek
- 2 liście sałaty
- awokado pokrojone w kostkę
- 2 gałązki koperku
- łyżka kawioru
- cytryna
- sól i pieprz
Sos:
- ćwierć filiżanki majonezu
- łyżka sosu pomidorowego
- 3 krople tabasco
- łyżeczka sosu worcestershire
- łyżeczka soku z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Składniki sosu wymieszać. Awokado skropić sokiem z cytryny i ułożyć na liściach sałaty. Przyprawić solą i pieprzem. Na wierzchu położyć pokrojone krewetki. Całość lekko skropić sosem. Przybrać koperkiem i kawiorem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia brytyjska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W