Jednogarnkowe danie z parówkami

Jednogarnkowe danie z parówkami
Oceń przepis:
48 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Paul Merret

Seria kulinarna:
Ekonomia gastronomii (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy
  • 500 g średniej cebuli
  • obranej i pokrojonej na plasterki
  • 2 ząbki czosnku
  • obrane i posiekane
  • 8 parówek
  • pokrojonych na 2-cm kawałki
  • sól i świeżo mielony czarny pieprz
  • 450 g dojrzałych pomidorów sparzonych wrzątkiem i obranych ze skórki
  • 400 g białej kapusty
  • bez głąba
  • posiekanej
  • 2 łyżki musztardy diżońskiej albo ziarnistej
  • 4 łyżki czerwonego octu winnego
  • 400 g świeżego makaronu jajecznego
  • 500 ml bulionu drobiowego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej masło w dużym rondlu na średnim ogniu, dodaj cebulę, czosnek i parówki i smaż przez 5 min, aż delikatnie się zrumienią. Dopraw zawartość rondla solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem, zmniejsz ogień, przykryj rondel pokrywką i duś 5 min, aż cebula będzie złocista, mieszając od czasu do czasu. Przekrój pomidory na połówki i usuń pestki. Posiekaj miąższ. Wymieszaj cebulę i parówki z musztardą i octem winnym, zwiększ płomień i odparuj płyn. Dodaj kapustę, wymieszaj, przykryj rondel pokrywką i podduś kapustę, aż zmięknie. Dodaj makaron, starannie wszystko wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, zalej bulionem, doprowadź do wrzenia i gotuj 5 min. Dodaj pomidory, przemieszaj i podawaj w miskach.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA