Jednogarnkowe danie z parówkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Paul Merret
- Seria kulinarna:
- Ekonomia gastronomii (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oliwy
- 500 g średniej cebuli
- obranej i pokrojonej na plasterki
- 2 ząbki czosnku
- obrane i posiekane
- 8 parówek
- pokrojonych na 2-cm kawałki
- sól i świeżo mielony czarny pieprz
- 450 g dojrzałych pomidorów sparzonych wrzątkiem i obranych ze skórki
- 400 g białej kapusty
- bez głąba
- posiekanej
- 2 łyżki musztardy diżońskiej albo ziarnistej
- 4 łyżki czerwonego octu winnego
- 400 g świeżego makaronu jajecznego
- 500 ml bulionu drobiowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej masło w dużym rondlu na średnim ogniu, dodaj cebulę, czosnek i parówki i smaż przez 5 min, aż delikatnie się zrumienią. Dopraw zawartość rondla solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem, zmniejsz ogień, przykryj rondel pokrywką i duś 5 min, aż cebula będzie złocista, mieszając od czasu do czasu. Przekrój pomidory na połówki i usuń pestki. Posiekaj miąższ. Wymieszaj cebulę i parówki z musztardą i octem winnym, zwiększ płomień i odparuj płyn. Dodaj kapustę, wymieszaj, przykryj rondel pokrywką i podduś kapustę, aż zmięknie. Dodaj makaron, starannie wszystko wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, zalej bulionem, doprowadź do wrzenia i gotuj 5 min. Dodaj pomidory, przemieszaj i podawaj w miskach.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia brytyjska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W