Grillowany arbuz z fetą i miętą

Grillowany arbuz z fetą i miętą
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Adam Liaw

Seria kulinarna:
Na tropie nowych smaków: Antypody (odc. 5)
Trudność:
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia australijska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • olej w spreju

  • kawałek arbuza o wymiarach 10 cm x 4 cm
  • ½ cytryny
  • ¼ szklanki liści pietruszki
  • ¼ szklanki liści mięty
  • 30 g rukoli
  • oliwa z oliwek do skrapiania
  • 100 g fety
  • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Natłuść patelnię grillową i postaw na dużym ogniu. Grilluj arbuza i cytrynę przez 2 minuty. Obróć arbuza o 90 stopni i grilluj kolejne 2 minuty. Zdejmij cytrynę i odłóż na bok. Przewróć arbuza na drugą stronę i grilluj tak samo.

Wymieszaj w misce zioła i rukolę. Skrop oliwą i przemieszaj. Dopraw solą.

Połóż arbuza na talerzu, na nim połóż fetę i sałatkę ziołową. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z cytryną.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA