Grillowany arbuz z fetą i miętą
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Liaw
- Seria kulinarna:
- Na tropie nowych smaków: Antypody (odc. 5)
- Trudność:
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania z grilla
- Kuchnia świata:
- Kuchnia australijska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
-
olej w spreju
- kawałek arbuza o wymiarach 10 cm x 4 cm
- ½ cytryny
- ¼ szklanki liści pietruszki
- ¼ szklanki liści mięty
- 30 g rukoli
- oliwa z oliwek do skrapiania
- 100 g fety
- sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Natłuść patelnię grillową i postaw na dużym ogniu. Grilluj arbuza i cytrynę przez 2 minuty. Obróć arbuza o 90 stopni i grilluj kolejne 2 minuty. Zdejmij cytrynę i odłóż na bok. Przewróć arbuza na drugą stronę i grilluj tak samo.
Wymieszaj w misce zioła i rukolę. Skrop oliwą i przemieszaj. Dopraw solą.
Połóż arbuza na talerzu, na nim połóż fetę i sałatkę ziołową. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z cytryną.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W