Grillowanie radicchio
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.51)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 2 radicchio
- podzielone na ćwiartki z zachowanym głąbem
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz
- ¼ szklanki miodu
- 3 łyżki octu balsamicznego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej grill, lub patelnię grillową. Posmaruj radicchio oliwą i posyp solą i pieprzem. Połóż na grillu i smaż, aż zmięknie i zacznie robić się brązowa. Przełóż do miski. Wymieszaj miód i ocet balsamiczny, przelej do miski z radicchio i wymieszaj. Dopraw do smaku i podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W