Grillowana cukinia 2
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.86)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 4 cukinie
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
- duża garść listków świeżej bazylii
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać gril do dużej temperatury. Pokroić cukinie na 4 części wzdłuż, skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać, żeby oliwa i przyprawy dokładnie je pokryły. Smażyć na grillu, aż będą rumiane i miękkie. Pokroić na duże kawałki i wymieszać z listkami bazylii.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Kuchnia włoska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W