Grecka potrawka rybna
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
Przygotowanie:
Składniki:2 posiekane marchewki
posiekana średnia cebula
pokrojony ziemniak
4 pokrojone łodygi selera naciowego
2 rozgniecione ząbki czosnku
puszka pomidorów
2 filiżanki posiekanej kapusty
filiżanka pokrojonej fasolki szparagowej
500 ml bulionu warzywnego albo rybnego
łyżeczka soli
łyżeczka pieprzu
pokrojona cukinia
2 filiżanki młodych liści szpinaku
200 g pokrojonej ryby bez skóry
łyżka koperku
2 łyżki fety
Przygotowanie:
Podsmażyć na oliwie marchewkę, cukinię, cebulę, ziemniak, seler i czosnek. Dodać pomidory. Gotować, aż warzywa zmiękną. Dołożyć kapustę i fasolkę. Wlać bulion i gotować przez 10 minut. Dorzucić szpinak i gotować kolejne 10 minut. Włożyć kawałki ryby i zmniejszyć płomień. Dusić pod przykryciem przez 3 minuty, aż ryba zmatowieje. Posypać pokruszoną fetą i koperkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W