Czulent
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nowe imperium kulinarne (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia żydowska
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- 2 kg wołowiny na gulasz
- 6 dużych ziemniaków
- 6 cebul
- 3 marchewki
- 175 g pęczaku
- 2 liście laurowe
- 1 puszka fasoli białej (400 g)
- 1 puszka fasoli półksiężycowatej (400 g)
- 1 puszka fasoli borlotti (400 g)
- 350 g passaty (przecieru pomidorowego) lub puszka krojonych pomidorów (400 g)
- 2 łyżeczki brązowego cukru
- 2 jajka
- sól i pieprz
- 1 l bulionu wołowego
- woda
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C. Mięso pokro
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W