Czulent

Czulent
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Nowe imperium kulinarne (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia żydowska
Ilość osób:
8

Składniki:

  • 2 kg wołowiny na gulasz
  • 6 dużych ziemniaków
  • 6 cebul
  • 3 marchewki
  • 175 g pęczaku
  • 2 liście laurowe
  • 1 puszka fasoli białej (400 g)
  • 1 puszka fasoli półksiężycowatej (400 g)
  • 1 puszka fasoli borlotti (400 g)
  • 350 g passaty (przecieru pomidorowego) lub puszka krojonych pomidorów (400 g)
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • 2 jajka
  • sól i pieprz
  • 1 l bulionu wołowego
  • woda

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C. Mięso pokro

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA