Smażone plastry korzenia brokuła z królikiem podane z pieczonym batatem
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 4 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- comber z królika ok. 300 g
- 3 łodygi brokułów
- 4 ząbki czosnku
- 4 małe cebulki
- 5 rzodkiewek
- olej do smażenia
- łyżka masła
- sos sojowy
- sól
- kila gałązek koperku
- 2 bataty
- masło
- skórka z limonki
- 2 łyżki soku z limonki
- szczypta płatków chilli
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zacznij od przygotowania batatów. Utrzyj masło z sokiem i skórką z limonki. Dopraw płatkami chili i sólą. Ziemniaki natnij w krzyż, nafaszeruj masłem i zwiń w folię. Piecz w piekarniku, aż będą miękkie. Mięso z królika pokrój w kostkę. Łodygi brokułów i rzodkiewkę pokrój w plastry. Do woka wlej olej i dodaj masło. Na rozgrzanej patelni smaż najpierw łodygi brokułów, całe ząbki czosnku oraz małe cebulki. Następnie dodaj królika. Całość dopraw solą i sosem sojowym. Na koniec dodaj plastry rzodkiewki i gałązki koperku. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W