Curry z kalafiora, nerkowców i zielonego groszku

Curry z kalafiora, nerkowców i zielonego groszku
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nerkowce ugotować do miękkości w dużym garnku (około 20 minut). Dodać różyczki kalafiora i gotować jeszcze 5 minut. Posypać kurkumą, kminem, kolendrą i solą. Dodać groszek i mleczko kokosowe. Doprowadzić na małym ogniu do zagotowania. Na średnim ogniu rozgrzać olej na patelni. Dodać cebulę, liść pandanu, liście kari, nasiona gorczycy, czosnek i chilli. Podsmażyć na złoty kolor. Dodać do curry z kalafiora. Doprawić sokiem z cytryny. Podawać z chlebem lub z roti - plackami indyjskimi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA