Ciastka snickerdoodles
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.91)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
- 1 szklanka masła
- 1 1/2 szklanki białego cukru
- 2 jajka
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego
- 1 łyżka syropu kukurydzianego
- 3 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 białego cukru
- 2 łyżki mielonego cynamonu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni C. Masło ukręcić z cukrem na lekką i puszystą masę w robocie kuchennym, dodając po jednym jajku. Dodać wanilię i syrop kukurydziany, miksować aż masa stanie się gładka. W innej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Sypkie składniki przesypać do masy z masła i jajek. Mieszać aż wszystko się połączy. Pozostały cukier wymieszać z cynamonem. Ciasto nabierać łyżką, w dłoniach formować z niego kulki i obtoczyć je w cukrze z cynamonem. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w 5cm odstępach. Delikatnie palcami spłaszczyć kulki. Piec 12 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W