Ciasteczka maślane cytrynowo-waniliowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- Mała Improwizacja (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 200 g miękkiego masła Lurpak Klasyczne
- 150 g cukru pudru
- 1 żółtko
- 200 g mąki pszennej
- 100 g mąki kukurydzianej
- skórka starta z połowy cytryny
- 1 łyżeczka pasty z wanilii
Do podania:
- 2 łyżki cukru pudru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Miękkie masło i cukier puder utrzeć w malakserze, dodać pastę z wanilii, startą skórkę z cytryny i żółtko, dodać przesiane mąki i utrzeć.
Przełożyć masę do rękawa cukierniczego i chłodzić około 10 minut w lodówce.
Po schłodzeniu masę wycisnąć na blaszkę, formując ciasteczka, wyłożoną papierem do pieczenia i piec przez 7 do 9 minut w temp. 160 stopni. Podawać posypane cukrem pudrem.
Przełożyć masę do rękawa cukierniczego i chłodzić około 10 minut w lodówce.
Po schłodzeniu masę wycisnąć na blaszkę, formując ciasteczka, wyłożoną papierem do pieczenia i piec przez 7 do 9 minut w temp. 160 stopni. Podawać posypane cukrem pudrem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W