Chutney z papai

Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty, Inne
Składniki:
- 3 papaje
- obrane
- wypestkowane i pokrojone w dużą kostkę
- 1 kolczoch jadalny
- obrany
- bez pestki
- pokrojony w dużą kostkę (można zastąpić ogórkiem)
- ½ czerwonej papryki
- pokrojone w drobną kostkę
- ¼ limonki
- drobno pokrojonej
- 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
- 2 łyżeczki gruboziarnistej soli
- 1½ szklanki cukru
- 1 szklanka octu
- ¾ szklanki wody
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Umieścić wszystkie składniki chutneyu w garnku i gotować 2 godziny na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Zdjąć z ognia i wkładać gorący do wyparzonych słoików.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sosy, kremy, pasty
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W