Chutney miętowy

Chutney miętowy
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Si King

Seria kulinarna:
Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty, Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • 2 cebule
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka papryki
  • 2 zielone chili
  • 3 pomidory
  • 5 cm kłącza imbiru (startego)
  • ½ pęczka kolendry
  • 3 łyżki gotowego sosu miętowego
  • 3 łyżki soku z cytryny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Zmiksować wszystkie składniki w blenderze. Idealny z pakorami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA