Chowder z chorizo
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.10)
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- ½ kg miękkiego chorizo
- najlepiej gatunku rosario
- kilka ząbków czosnku
- duża cebula
- por
- kilka dużych ziemniaków
- 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
- 1 litr bulionu z kostki warzywnej
- natka pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W garnku na oliwie poddusić na złoto pokrojony czosnek i cebulę, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i pora, pokrojonego na kawałki. Wsypać pieprz kajeński i dolać bulion. Gotować na małym ogniu przez około 20 minut, dodać chorizo pokrojone na dość grube kawałki. Gotować kolejne 5-7 minut, posypać posiekaną natką pietruszki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W