Chowder z chorizo

Chowder z chorizo
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.10)
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • ½ kg miękkiego chorizo
  • najlepiej gatunku rosario
  • kilka ząbków czosnku
  • duża cebula
  • por
  • kilka dużych ziemniaków
  • 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego
  • 1 litr bulionu z kostki warzywnej
  • natka pietruszki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W garnku na oliwie poddusić na złoto pokrojony czosnek i cebulę, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i pora, pokrojonego na kawałki. Wsypać pieprz kajeński i dolać bulion. Gotować na małym ogniu przez około 20 minut, dodać chorizo pokrojone na dość grube kawałki. Gotować kolejne 5-7 minut, posypać posiekaną natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA