Azjatycka sałatka makaronowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.49)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski, Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska
Przygotowanie:
Skladniki1 opakowanie makaronu ryżowego, namoczonego we wrzątku do miękkości i odsączonego
otarta skórka i sok z 2 limonek
¼ szklanki masła z orzechów ziemnych
¼ szklanki dżemu
1 łyżka sosu sojowego
odrobina sosu chili
2 łyżki oliwy
3 dymki, pokrojone
1 szklanka liści kolendry
1 marchewka, obrana i starta na tarce o grubych oczkach
1 szklanka orzechów ziemnych
Przygotowanie
Przygotuj dressing: wymieszaj trzepaczką sok i skórkę z limonek, masło orzechowe, dżem, sos sojowy, sos chili oraz oliwę na gładką emulsję. Włóż o miski makaron ryżowy, dymkę, kolendrę i tartą marchewkę. Zalej dressingiem, starannie wymieszaj i posyp orzechami.
© Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia chińska
Makarony, kluski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W