Aloo gobi
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.93)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 łyżki domowego ghee lub oleju roślinnego
- 3 łyżki nasion kminu rzymskiego
- 2 cebule
- obrane i pokrojone w duże kawałki
- 2 łyżki curry w proszku
- 1 zielone chili
- drobno pokrojone
- 1 kalafior
- podzielony na duże różyczki
- 3 ziemniaki
- umyte i pokrojone w duże kawałki
- sól do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Duży garnek rozgrzać na średnim ogniu i dodać ghee. Kiedy będzie gorące, dodać nasiona kminu rzymskiego i prażyć je przez chwilę aż staną się bardzo aromatyczne. Dodać cebule, curry w proszku, chili i dobrze wymieszać. Gotować dalej, ciągle mieszając aż cebule zmiękną. Dodać kalafiora i delikatnie go przysmażyć. Ziemniaki ułożyć na wierzchu kalafiora i doprawić solą. Przykryć szczelnie pokrywką i gotować do czasu, aż ziemniaki staną się miękkie, a kalafior się zrumieni i zmięknie, około 20 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W