Zupa z kurczaka z makaronem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.61)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 kurczak
- z oddzielonymi udami i podudziami
- 5 marchewek
- obranych i posiekanych
- 4 cebule
- obrane i posiekane
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 ząbki czosnku
- 5 listków laurowych
- 6 gałązek świeżego tymianku
- 1 brokuł pokrojony na kawałki
- 225 g fasolki szparagowej
- 1 szklanka mrożonej kukurydzy
- 1 szklanka mrożonego groszku
- 450 g dowolnego makaronu
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do dużego garnka na zupę włożyć korpus kurczaka, udka i podudzia. Włożyć do garnka marchew, cebulę, selera naciowego, czosnek, listki laurowe i tymianek. Zalać zimną wodą tak, żeby przykryła wszystkie składniki. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny. Odcedzić rosół, zachować kurczaka. Kiedy mięso wystygnie, oddzielić je od kości i z powrotem włożyć do zupy. Zagotować ponownie rosół i dodać warzywa według uznania. Gotować na wolnym ogniu przez kilka minut. Włożyć makaron, gotować aż będzie miękki. Doprawić i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W