Zupa rybna smakosza
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 14)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka
- Ilość porcji:
- 5
Składniki:
- 5 porcji
1 łyżka masła
- 1 cebula
- 2 l bulionu rybnego
- 8 całych ziaren czarnego pieprzu
- 2 listki laurowe
- 300 g ziemniaków
- 100 g marchewki
- 100 g pasternaku
- 400 ml śmietany
- sól
- czarny pieprze
- 1 łyżka cukru
300 g łososia
Przybranie:
- 1 opakowanie ogonów raka
- 1 łyżka koperku, posiekanego
- ikra łososia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podsmaż cebulę na maśle. Dolej bulion rybny. Dodaj całe ziarna pieprzu i listki laurowe. Gotuj na małym ogniu, aż cebula zmięknie. Dorzuć pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę i pasternak. Gotuj, aż warzywa będą miękkie. Wlej śmietanę. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Gotuj, aż zupa zgęstnieje. Zestaw z ognia. Wrzuć pokrojonego w kostkę łososia. Ryba się ugotuje, mimo że garnek nie będzie stał na ogniu.
Posyp świeżym koperkiem i przybierz ikrą łososia. Dodaj ogony kraba. Po kilku sekundach będą już ugotowane. Podawaj.
Posyp świeżym koperkiem i przybierz ikrą łososia. Dodaj ogony kraba. Po kilku sekundach będą już ugotowane. Podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W