Zupa fasolowa Nigela
Oceń przepis:
Przygotował:
Nigel Slater
- Seria kulinarna:
- Proste dania Nigela Slatera (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 cebule
- 2 marchewki
- oliwa
- 3-4 pomidory
- 1 liść laurowy
- kilka garści gotowanej drobnej fasoli
- bulion warzywny
- kilka kawałków skórki z pomarańczy bez białej gorzkiej warstwy
- skórka parmezanu
- sól i świeżo mielony czarny pieprz
- 1 garść łodyg boćwiny (albo młodych liści)
- świeża natka pietruszki
- posiekana
- bagietka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Posiekaj cebule i marchewki. Rozgrzej na małym ogniu w dużym garnku trochę oliwy i podsmaż cebulę i marchewkę. Pokrój pomidory na kawałki i dodaj je do garnka razem z liściem laurowym. Wsyp do garnka fasolę i zalej taką ilością bulionu, która przykryje warzywa. Dorzuć skórkę pomarańczy i parmezanu.
Dopraw zupę sporą ilością soli oraz świeżo mielonego pieprzu i gotuj ją na małym ogniu. Posiekaj łodygi boćwiny i dodaj do garnka. Po chwili dodaj liście boćwiny i natkę pietruszki. Podawaj z grzankami i oliwą.
Dopraw zupę sporą ilością soli oraz świeżo mielonego pieprzu i gotuj ją na małym ogniu. Posiekaj łodygi boćwiny i dodaj do garnka. Po chwili dodaj liście boćwiny i natkę pietruszki. Podawaj z grzankami i oliwą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W