Ziemniaki po grecku ze szpinakiem

Ziemniaki po grecku ze szpinakiem
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.115)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na dużej żeliwnej patelni stopić masło z oliwą na średnim ogniu. Kiedy masło zacznie skwierczeć, dorzucić ziemniaki, cierpliwie je rumienić przez jakieś 15-20 minut, mieszając w razie potrzeby tak, żeby zrumieniły się równomiernie. Czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę. Sok z cytryny połączyć z drugą częścią oliwy z oliwek, czosnkiem i oregano, ubijać do czasu, aż powstanie gładki sos. Przypieczone ziemniaki przełożyć do salaterki i polać je czosnkowym dressingiem, oprószyć solą i pieprzem, wmieszać szpinak.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA