Wywar z grzybów

Wywar z grzybów
Oceń przepis:
68 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Brygida Kosel

Seria kulinarna:
Teraz Brygida! (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 2 litry wody
  • 3 dag suszonych podgrzybków
  • 1 cebula
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela ang.
  • kilka ziarenek czarnego pieprzu
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

3 dag suszonych borowików lub podgrzybków namoczyć na noc w 2 litrach zimnej wody. Do tej samej wody dodajemy 1 małą opaloną cebulę oraz przyprawy: 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie i kilka ziarenek czarnego pieprzu. Gotować powoli na średniej temperaturze. Gotować pod półprzykryciem. Wywar z grzybów można zamrozić.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA