Wywar z grzybów
Oceń przepis:
Przygotował:
Brygida Kosel
- Seria kulinarna:
- Teraz Brygida! (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 2 litry wody
- 3 dag suszonych podgrzybków
- 1 cebula
- 2 liście laurowe
- 4 ziarenka ziela ang.
- kilka ziarenek czarnego pieprzu
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
3 dag suszonych borowików lub podgrzybków namoczyć na noc w 2 litrach zimnej wody. Do tej samej wody dodajemy 1 małą opaloną cebulę oraz przyprawy: 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie i kilka ziarenek czarnego pieprzu. Gotować powoli na średniej temperaturze. Gotować pod półprzykryciem. Wywar z grzybów można zamrozić.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W