Wołowina z sosem ponzu

Wołowina z sosem ponzu
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 3)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska

Składniki:

  • 2 x 180 g polędwicy wołowej
  • 350 ml sosu sojowego
  • 350 ml sake do gotowania
  • 700 ml wody
  • 3 duże korzenie pasternaku
  • 2 duże
  • płaskie pieczarki
  • masło
  • świeżo mielony pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Usunąć z wołowiny wszelkie ścięgna i tłuszcz. Osuszyć papierowym ręcznikiem i odstawić w miejsce o temperaturze pokojowej na godzinę przed przyrządzeniem. Wlać do garnka sos sojowy, sake i wodę. Doprowadzić do wrzenia na małym ogniu. Ugotować wołowinę, wkładając do płynu na 20-30 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA