Wołowina z sosem ponzu
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 3)
- Trudność:
- trudne
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia japońska
Składniki:
- 2 x 180 g polędwicy wołowej
- 350 ml sosu sojowego
- 350 ml sake do gotowania
- 700 ml wody
- 3 duże korzenie pasternaku
- 2 duże
- płaskie pieczarki
- masło
- świeżo mielony pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Usunąć z wołowiny wszelkie ścięgna i tłuszcz. Osuszyć papierowym ręcznikiem i odstawić w miejsce o temperaturze pokojowej na godzinę przed przyrządzeniem. Wlać do garnka sos sojowy, sake i wodę. Doprowadzić do wrzenia na małym ogniu. Ugotować wołowinę, wkładając do płynu na 20-30 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia japońska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W