Wietnamska sałatka z papają i mango
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia wietnamska
Przygotowanie:
Składniki:
papaja
twarde zielone mango
pokrojona zielona papryczka chili
4 limetki
ćwierć filiżanki sosu rybnego
łyżka sosu sojowego
czerwona cebula
ogórek
prażone orzeszki ziemne
szalotki
dymki
suszone krewetki
pierś kurczaka
łyżka mirin
garść kasztanów wodnych
litr bulionu z kurczaka
2 małe kawałki cukru palmowego
ćwierć filiżanki natki kolendry
Przygotowanie:
Kurczaka zalać bulionem, dodać sos sojowy, mirin i gotować przez 10 minut. Rozdrobniony czosnek, chili i orzeszki ziemne wymieszać z utartym cukrem i sosem rybnym. Papaję i mango obrać i pokroić. Wymieszać z pokrojoną cebulą i dymką. Dodać szalotki, suszone krewetki, sok z limetki, kasztany, kolendrę i rozdrobnione wcześniej składniki. Podawać z pokrojonym w cienkie plasterki kurczakiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W