Tosty z anchois

Tosty z anchois
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • ½ bagietki
  • pokrojona pod kątem na kromki o grubości ok. 1 cm
  • 1 puszeczka filetów z anchois
  • ½ kostki miękkiego masła
  • ¼ szklanki liści natki pietruszki
  • sok i skórka starta z 1 cytryny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 160°C. Rozłóż plasterki bagietki na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Wstaw do piekarnika na jakieś 15 minut, aż będą złocisto-brązowe. Zmiksuj w malakserze na gładką masę anchois, masło, natkę pietruszki, sok i skórkę z cytryny. Przełóż szpatułką do małej miseczki. Posmaruj smakowym masłem tosty i wstaw do piekarnika na kolejne 10 minut. Podawaj od razu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA