Tosty z anchois
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.14)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- ½ bagietki
- pokrojona pod kątem na kromki o grubości ok. 1 cm
- 1 puszeczka filetów z anchois
- ½ kostki miękkiego masła
- ¼ szklanki liści natki pietruszki
- sok i skórka starta z 1 cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 160°C. Rozłóż plasterki bagietki na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Wstaw do piekarnika na jakieś 15 minut, aż będą złocisto-brązowe. Zmiksuj w malakserze na gładką masę anchois, masło, natkę pietruszki, sok i skórkę z cytryny. Przełóż szpatułką do małej miseczki. Posmaruj smakowym masłem tosty i wstaw do piekarnika na kolejne 10 minut. Podawaj od razu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W