Tadżin z jagnięciny
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 55)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia marokańska
Składniki:
- 1,2 kg łopatki jagnięcej
- 200 g kuskusu
- ćwierć filiżanki oliwy
- imbir
- posiekana cebula
- pokrojona w kostkę marchewka
- pół filiżanki listków mięty
- 3 ząbki czosnku
- łyżka mielonego kminu
- łyżka mielonej kolendry
- kora cynamonowa
- anyż gwiazdkowy
- łyżeczka kurkumy
- pół łyżki wędzonej papryki
- 5 obranych, pokrojonych pomidorów
- 5 fig
- filiżanka bulionu
- 200 ml wrzątku
- sól i pieprz
- pół pęczka kolendry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kuskus wsypać do miski. Dodać pieprz i łyżkę oliwy. Wlać wrzątek. Przykryć i odstawić.
Pokrojone w kostkę mięso obsmażyć na oliwie. Dodać imbir, cebulę, marchewkę, czosnek, kmin, kolendrę, cynamon, anyż, kurkumę, paprykę i pomidory. Wlać bulion i gotować całość przez 20 minut na wolnym ogniu. Gotowe danie przyprawić solą i pieprzem, dodać figi i miętę. Przybrać natką kolendry i podawać z kuskusem.
Pokrojone w kostkę mięso obsmażyć na oliwie. Dodać imbir, cebulę, marchewkę, czosnek, kmin, kolendrę, cynamon, anyż, kurkumę, paprykę i pomidory. Wlać bulion i gotować całość przez 20 minut na wolnym ogniu. Gotowe danie przyprawić solą i pieprzem, dodać figi i miętę. Przybrać natką kolendry i podawać z kuskusem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W