Sos z koziego sera do maczania warzyw
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 3/4 miarki mleka
- 2 posiekane gałązki rozmarynu
- 330 g świeżego sera koziego
- skórka z cytryny i sok do smaku
- świeżo zmielony pieprz i ew. sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wlać mleko z rozmarynem do rondla. Zagotować, zdjąć z gazu, nakryć i odstawić do wystygnięcia. Ugnieść ser, żeby zmiękł. Wystudzone mleko przecedzić i wmieszać do sera. Dodać skórkę cytrynową, sok i pieprz. Ew. posolić. Podać z ładnie pokrojonymi, barwnymi warzywami.
Rozmaryn można zastąpić tartą skórką pomarańczy i cytryny.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Rozmaryn można zastąpić tartą skórką pomarańczy i cytryny.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W