Smażony ser Saint-Marcellin ze szwedzką borówką brusznicą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przyjęcie u Rocco
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:
115 g sera Saint Marceline
30 g mąki
2 jaja rozkłócone
90 g japońskiej tartej bułki czyli panko
olej roślinny (do głębokiego smażenia)
1 słoik dżemu ze szwedzkiej borówki brusznicy
Przygotowanie:
Rozgrzej olej we frytkownicy lub rondlu do 190°C. Podziel ser na 4 równe kawałki.
W trzech miskach przygotuj: mąkę, jaja i pPanko. Obtocz ser w mące. Zanurz w jajach i obtocz w bułce tartej. Powtórz cały proces. Rozgrzej 120 g dżemu w rondelku. Włóż ser do gorącego oleju. Wyjmij, gdy stanie się złocistobrązowy.
Podanie:
Nałóż 30 g dżemu do miseczki. Na wierzchu połóż ser i podawaj.
© 2012 Corey Roberts
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia francuska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W