Słone ciasteczka z parmezanem i tymiankiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.47)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 2 łyżki świeżego tymianku (albo rozmarynu)
- 40 g masła
- ½ szklanki tartego parmezanu (albo cheddara)
- ½ szklanki kwaśnej śmietany
- szczypta soli i pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C. Wymieszaj pulsacyjnie w malakserze mąkę, tymianek, masło, sól i pieprz. Dodaj ser oraz śmietanę i jeszcze kilka razy przemieszaj, aż składniki się połączą. Utocz z ciasta wałek, owiń folią i włóż na godzinę do lodówki. Po godzinie rozwiń folię, pokrój ciasto ostrym nożem na cienkie plasterki i rozłóż je na blasze do pieczenia. Piecz przez 15 min, aż zaczną się rumienić.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W