Sashimi
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mitch i Matt idą na ryby
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia japońska
Składniki:
- 1 filet z łososia bez skóry (środkowa część tuszki)
- 1 duża cebula
- posiekana
- 50 ml ciemnego sosu sojowego
- 2 łyżeczki musztardy diżońskiej
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 2 gałązki rukwi wodnej do dekoracji
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać ze sobą sos sojowy i musztardę. Dolać olej sezamowy. Posiekaną cebulę przepłukać wodą, a następnie dodać do sosu i dokładnie wymieszać. Doprawić pieprzem. Filet z łososia bardzo dokładnie oczyścić, a następnie pokroić w cienkie plastry i ułożyć ozdobnie na krawędzi dużego talerza. Na środku talerza ułożyć rukiew. Powierzchnię między łososiem a rukwią polać wcześniej przygotowanym sosem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W