Salsa z papają
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Minimalista (odc.36)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- 2 szklanki twardej
- ale dojrzałej papai pokrojonej na centymetrowe kawałki
- ½ szklanki pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli
- ½ szklanki pokrojonej w kostkę papryki
- żółtej
- zielonej
- lub obydwu
- zmielone świeże chili lub ostra papryka
- albo pieprz kajeński
- do smaku
- ¼ szklanki lub więcej pokrojonych listków kolendry
- 1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- 3 łyżki świeżo wyciśniętego soku z limonki
- lub więcej
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Włożyć wszystkie składniki do miski i wymieszać. Odstawić na 5 minut, spróbować i doprawić, dodając więcej chili, soku z limonki lub soli jeśli potrzeba. Podawać od razu lub wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem ogrzać do temperatury pokojowej.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W