Salsa z papają

Salsa z papają
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Minimalista (odc.36)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

  • 2 szklanki twardej
  • ale dojrzałej papai pokrojonej na centymetrowe kawałki
  • ½ szklanki pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli
  • ½ szklanki pokrojonej w kostkę papryki
  • żółtej
  • zielonej
  • lub obydwu
  • zmielone świeże chili lub ostra papryka
  • albo pieprz kajeński
  • do smaku
  • ¼ szklanki lub więcej pokrojonych listków kolendry
  • 1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 3 łyżki świeżo wyciśniętego soku z limonki
  • lub więcej
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włożyć wszystkie składniki do miski i wymieszać. Odstawić na 5 minut, spróbować i doprawić, dodając więcej chili, soku z limonki lub soli jeśli potrzeba. Podawać od razu lub wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem ogrzać do temperatury pokojowej.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA