Ryż basmati
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.93)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 szklanka ryżu basmati
- 1 1/2 szklanki wody
- szczypta soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ryż przełożyć na gęste sito i solidnie wypłukać aż woda z ryżu będzie przejrzysta. Przepłukany ryż przełożyć do małego garnka, dodać wodę i doprawić solą. Doprowadzić do wrzenia, szczelnie przykryć pokrywką i zdecydowanie zmniejszyć temperaturę. Gotować na małym ogniu do czasu aż woda zostanie wchłonięta, około 15 minut. Wyłączyć płomień i zostawić przykryty garnek na około 15 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia indyjska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W