Ryba z Sydney

Ryba z Sydney
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia australijska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rybę sprawić, obciąć płetwy (płetwę grzbietową nadciąć z obu stron i wyjąć), posolić. Obsmażyć na złoto na patelni ustawionej na grillu na niewielkiej ilości oliwy z obu stron. Należy uważać, aby nie smażyć ryby za długo (kilka minut z każdej strony). Zdjąć rybę z patelni, ułożyć na talerzu. Wytrzeć patelnię, wlać trochę oliwy. Podsmażyć pokrojone na kawałki grzyby, posolić. Dodać zieleninę, smażyć kilka minut, mieszając. Wlać trochę sosu sojowego, wino mirin i bulion rybny. Na koniec dodać mięso kraba, wymieszać. Podsmażyć chwilę, mieszając. Grzyby z zieleniną i krabem nałożyć do środka i na wierzch ryby, polać rybę sosem powstałym przy smażeniu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA