Rosyjska sałatka z krewetkami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia rosyjska
Składniki:
- 8 ugotowanych i obranych krewetek królewskich
- łyżka kawioru z łososia
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
- 200 g ugotowanych
- pokrojonych ziemniaków
- 200 g zblanszowanego groszku cukrowego
- starty burak ćwikłowy
- radicchio
- pokrojone awokado
- 8 małych rzepek
- obranych
- zblanszowanych i pokrojonych w ćwiartki
- ćwierć filiżanki pokrojonych korniszonów
- 2 łyżki oleju z orzechów laskowych
- 2 łyżki koperku
- ćwierć filiżanki szczypiorku
- 2 łyżki trybuli
- łyżka oliwy
- łyżka posiekanej szalotki
- sok z cytryny
- sól i pieprz
- olej z krokosza
- ocet cydrowy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zrobić dressing z oleju z orzechów laskowych, oliwy, oleju z krokosza, octu cydrowego, szalotki i soku z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Dodać łyżkę szczypiorku do kwaśnej śmietany. Wymieszać radicchio, ziemniaki, rzepę, korniszony, trybulę, koperek i szczypiorek. Zalać 2/3 dressingu. Resztą polać krewetki. Rozłożyć sałatkę na cztery talerze, udekorować krewetkami, kwaśną śmietaną i kawiorem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Owoce morza
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W